A. H. Riise Non Plus Ultra Ambre 42 % 0,7 l
Kód: 1110449Související produkty
Detailní popis produktu
A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d'Or Excellence je jemná a extravagantní interpretace Ultimátního vydání série Non Plus Ultra. Základy tohoto rumu samozřejmě stojí na vynikajícím originále A.H. Riise Non Plus Ultra. Použití pouze nejstarších a nejlepších sudů, ve kterých zrály sladké a jemné dezertní vína, dodává rumu nevídanou chuť, plnou zralého ovoce a tropických koření. Je to skutečně jedinečný senzorický výbuch. Používání starých sudů vyžaduje celoživotní znalosti v umění zrání a míchání. A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d'Or Excellence je výsledkem skutečného řemeslného zpracování od důvěryhodných rukou hlavního master Blender destilérka A.H. Riise. Název ""ambre"" byl vytvořen z úcty k Francouzům a jejich mistrovské schopnosti vytvářet víno, bez něhož by kapky tohoto rumu nebyly tak skvělé. Barva: teplé zlato Vůně: meruňkový džem, zavařené švestky, kandované ovoce, jemné květiny Chuť: sladké meruňky, švestky, vanilka a sladkost sherry, jemné koření Závěr: bohaté chuťové tóny se ztrácejí velmi pomaluDoplňkové parametry
Kategorie: | Rumy a ochucené rumy |
---|---|
Druh/styl: | Rum, sladší |
Země původu: | Panenské ostrovy |
Objem: | 0,7 l |
Země lahvování: | Bermudy |
Výrobce/Značka: | DANSK-VESTINDISK ROM KOMPAGNI |
Obsah alkoholu: | 42% |
Chuť: | Karamel, Vanilka, Koření |
Styl zrání: | Tropické |
Zrání / typ sudu: | Bourbon |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Když mladý dánský lékárník Albert Heinrich Riise opouštěl svou domovinu a vydával se na dlouhou cestu do Dánské Západní Indie, netušil, že dá světu jeden z nejlepších rumů.
V roce 1838 se usídlil na ostrově Saint Thomas, který dnes patří k americkým Panenským ostrovům, a o rok později si tu otevřel malou apotéku. A i když díky svému obchodnickému talentu prodával kde co, farmacie zůstala jeho vášní. Z cest si vozil bylinky a z nich vyráběl kosmetické a léčivé přípravky a alkohol. Zpočátku ale ne k vnitřnímu užití.
V Západní Indii se tehdy vyráběl rum, kterému se přezdívalo Devil Killer. Díky přibližně 70% obsahu alkoholu vypálil totiž člověku díru do krku až po podrážky. A. H. Riise ho míchal s hořkými lihovinami a úspěšně nabízel jako lék na žaludeční nevolnosti. Víceméně náhodou se mu také podařilo vyrobit jeden z nejlepších rumů na trhu a získat hned několik ocenění. To už bylo jasné, že jeho lahůdky si člověk mnohem lépe vychutná zdravý.
Destilérka A. H. Riise navazuje na dědictví svého zakladatele a řadu rumů stále vyrábí podle původních receptur. Rumy z její produkce jsou známé svým sladkým, výrazně ovocným chuťovým profilem a patří k těm nejoblíbenějším.
Nejlepší věci jsou někdy dílem náhody. Za tuhle vděčíme farmacii.